A t/m Z

Afscheid nemen

25 januari 2016

De meeste kinderen lopen heel gemakkelijk de klas binnen en vinden alleen of met de ouder hun plek in de klas. Er zijn echter kinderen die nog wel even een extra knuffel willen en zwaaien. Zwaaien mag natuurlijk altijd, maar wel vanaf de plaats in de kring. Liever niet op de ramen kloppen en tikken!

Afwezigheid

25 januari 2016

Wanneer uw kind ziek is, wilt u dit dan mailen naar de leerkracht van uw kind of `s ochtends voor schooltijd telefonisch melden. Dit kan vanaf 7.45 uur. In groep 1 t/m 4 ligt een agenda waarop u afwezigheid vooraf kunt noteren. Voor langere tijd verlof moet een schriftelijke verlofaanvraag gedaan worden. Deze is te verkrijgen bij de directie.

Allergie

25 januari 2016

Graag melden bij de leerkracht. Wilt u bij voedselallergie een trommel met traktaties achterlaten voor uw kind? Ook medicijnen kunnen, duidelijk voorzien van naam, bij de leerkracht afgegeven worden.

Amersfoort

22 januari 2016

Amersfoort is een stad en gemeente in het oosten van de Nederlandse provincie Utrecht. De gemeente telt 152.752 inwoners (31 maart 2015, bron: CBS), die Amersfoorters worden genoemd. Het is in bevolkingsaantal de tweede stad van de provincie Utrecht en de veertiende van Nederland.

Bewegingslessen/ Buiten spelen

25 januari 2016

Aan de kapstok van de kleuters hangt voor ieder kind een eigen gymtas( is aanwezig op school), deze mag worden voorzien van een, voor het kind, herkenbare sleutelhanger. Geef de kinderen het liefst lichte en makkelijke aan te trekken gymschoenen ( geen balletschoenen), deze mogen opgeborgen worden in de gymtas. Staat er een bordje van schoenen uit, dan gaan wij die dag gymen en mag u uw kind naar binnen brengen met de gymschoenen al aan. Ook in natte jaargetijden wordt, op droge momenten, buiten gespeeld, we vinden een frisse neus halen erg belangrijk!!

Bibliotheek

25 januari 2016

De school heeft een abonnement. Voor iedere kleutergroep vragen wij een ouder om de boeken te gaan halen bij de bibliotheek.

BSO/TSO

25 januari 2016

Op de Achtbaan hebben wij een continurooster. De kinderen blijven met de leerkracht in de groep over. Wij maken dan geen gebruik meer van het overblijfteam. Voor onze BSO kunt u contact opnemen met Partou of Ska Kinderopvang.

Daltononderwijs

22 januari 2016
Het Dalton onderwijs is ontwikkeld vanuit het gedachtengoed van Helen Parkhurst. Aan het begin van de vorige eeuw heeft zij een eigen visie ontwikkeld op de wijze waarop kinderen het beste kunnen leren. In het plaatsje Dalton, in de staat Massachusetts, werden haar ideeën voor het eerst in de praktijk gebracht. Deze denkwijze onderscheidt zich door haar visie en de manier van het inrichten van het onderwijs. Het is geen systeem of methode maar een manier van denken en leven [...]

Lees meer

Eten en drinken

25 januari 2016

Geef losse hapjes mee in een doosje of een zakje. Een koek, boterham of een stuk fruit is voldoende. Drinken graag in een goed sluitende beker voorzien van naam. Het drinken wordt op de tafel gezet, het eten blijft in de tas. De lunch voor het overblijven graag in een aparte trommel. Woensdag is het fruitdag, dan nemen alle kinderen fruit mee naar school.

Fietsen

25 januari 2016

We vragen ouders de kinderen alleen op de fiets te laten komen als dat echt noodzakelijk is. Fietsen graag op de daarvoor bestemde plekken plaatsen. Op het plein lopen wij met de fiets aan de hand.