Aanmelden

Onze school kan elk jaar rekenen op veel belangstelling voor groep 1. Het is daarom goed om als ouder op tijd te oriënteren. Op de Achtbaan kan een leerling aangemeld worden op elke leeftijd. Wilt u kennismaken?  Maak dan een afspraak met  Wendy Wassenaar of Silva van Houten door te mailen of het contactformulier in te vullen. Op basis van het kennismakingsgesprek bekijken wij of onze onderwijsvorm bij uw kind past. Is dit het geval dan krijgt u van ons een aanmeldingsformulier.

Wij onderscheiden twee vormen van aanmelden na een kennismakingsgesprek:

  • Betreft het een aanmelding van een vierjarige, dan neemt de betreffende leerkracht, ongeveer twee maanden voordat het kind vier jaar wordt, contact op u op. U wordt dan met uw kind uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek op school.
  • Bij de aanmelding van een leerling die een overstap wil maken, neemt de Intern begeleider contact op met de 'oude' school en wordt er eerst op informatie van de ‘oude’ school gewacht, voordat we tot inschrijving overgaan.

Meer  informatie over ons aannamebeleid vind u onder  'Passende Zorg' op deze pagina en in het aanmeldbeleid van Meerkring>.

Passende zorg

Wij werken volgens het handelingsgericht werken. Dat betekent dat wij in een vroeg stadium signaleren wat de nodige onderwijsbehoefte is van het kind. Hoeveel ondersteuning we kunnen bieden bij ons op school, hebben we vastgelegd in het Schoolondersteuningsprofiel (SOP).
Open ochtenden

Kom sfeer proeven tijdens de open ochtenden! Drie keer per jaar organiseren wij een open ochtend) van 9.00-12.00 uur voor ouders die de school beter willen leren kennen.
Tijdens de open ochtend leiden leerlingen van groep 8 u rond terwijl andere leerlingen en leerkrachten gewoon aan het werk zijn. Zo krijgt u een goed beeld van hoe het er dagelijks op onze school aan toegaat.
Op de open ochtend kunt u ook met uw vragen bij ons terecht. De directie, pedagogisch medewerkers (peuterschool & BSO), ouders vertellen u graag meer over de school. Tevens kunt u een vervolgafspraak maken voor  een intakegesprek.
De open ochtenden zijn:
Vrijdag 13 oktober
Vrijdag 8 maart
Vrijdag 17 mei


Eerst meer informatie?

Alles wat u wilt weten over onze school leest u in onze schoolgids. Nieuwsgierig? Open hem hieronder!  
Alle antwoorden op de meest gestelde vragen vind u via de link.

Open de schoolgids

DALTON KINDCENTRUM
OPENBARE DALTONSCHOOL AMERSFOORT

Contact

De Achtbaan

Luiterf 2
3822 CD Amersfoort
T. 033 455 1133
E-mail: administratie.achtbaan@meerkring.nl

Volg ons

Meerkring

Stichting

Daltonschool De Achtbaan is onderdeel van Stichting Meerkring en Partou. Wil je werken in het basisonderwijs en/of kinderopvang, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring en Partou precies doen? Kijk dan op www.meerkring.nl of www.partounl.